Kategorie receptů
- Autor: GrMagdalena
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 750 |
Piškoty tradiční | 240 |
Modifast Pudink (v suchém stavu) | 74 |
Citronová šťáva | 50 |
Jablka | 750 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 30 |
Dochucovadla:
cukr krystal
Energetická hodnota celkem: 7543 kJ
Bílkoviny (g): 45,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 357,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 173,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 943 kJ
Bílkoviny (g): 5.6, Tuky (g): 2.3, Sacharidy (g): 44.6, SAFA (g): 0.9, Cukry (g): 21.6, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Rozčtvrcená a oloupaná jablíčka povaříme s vodou a cukrem, až vznikne kaše. Z citronů vymačkáme šťávu. Vanilkové pudinkové prášky rozmícháme v trošce vody a vlijeme do povařené kaše. Dál vaříme, až směs zhoustne, dáme do kaše šťávu z citronů. Do dortové formy poklademe piškoty pokapané rumem (nemusí být) a na to dáme vrstvu kaše. Několikrát opakujeme. Dietní jablečný dort dáme ztuhnout do ledničky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.